КАЛЕЙДОСКОП

Българо-македонски фестивал в Струмица

29 август 2019

 

 
В Струмица се проведе второто издание на македоно-българския фестивал „One Love Tour 2019“
В четвъртък – на 15 юли, град Струмица беше мястото където се проведе второто тазгодишно издание на македоно-българския фестивал „One Love Tour“. Фестивалът се провежда за трета поредна година с участието на македонски и български музикални звезди, до началото на октомври ще гостува в още пет градове на Северна Македония и България.
На изданието на One Love Tour 2019 в Струмица официални гости бяха министърът на външните работи на България, Екатерина Захариева и заместник-министърът на външните работи на Северна Македония, Андрей Жерновски. С това продължи традицията, която започна миналата година, на One love tour да присъстват министърите за външни работи или техните заместници от двете държави.
Министър Захариева и заместник-министърът Жерновски в Струмица имаха възможността да обменят мнения по важни теми за региона, както и за перспективите на Северна Македония по отношение на нейните евроатлантически интеграции.
Фестивалът One Love Tour в Струмица се проведе в Градския парк. Алеята на занаяти, която се организира в рамките на фестивала с подкрепата на ЮНЕСКО, събуди интереса на хората в Струмица към старите традиционни занаяти характерни за двете държави. На фестивала имаше и атрактивни игри, а събитията бяха насочени към различни хора – семейства с деца, активни млади хора и по-възрастни граждани.
На вечерния концерт се събраха хиляди възторжени фенове на музиката както от Струмица, така и от другите градове от Северна Македония и България. Пред присъстващите фенове се представиха музикалните звезди Владимир Ампов – Графа, Михаела Филева, Слаткаристика, оркестър Джамбо Агушеви, група Любойна, Викториа и др. Входът на целодневният фестивал, както обикновено беше свободен.
Следващият град в който ще гостува „One Love Tour 2019“ ще бъде Крива Паланка, a събитието ще се проведе на 25 август. След това фестивала ще се премести в България, където на 7 септември домакин ще бъде Бургас, а на14 септември изпълнителите от двете страни ще отидат на посещение в морската столица на България – Варна.
На 21 септември One Love Tour се завръща в Северна Македония, а домакин ще бъде Скопие. Тазгодишното издание на македоно-българския фестивал ще приключи на 5 октомври в град Стара Загора.

https://www.glaspress.rs/%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82