Предстоящи Събития

Тържество за награждаване на победителите в детските конкурси на ДАБЧ 2019

24 юли 2019

На 25 юли (четвъртък), от 15.00 часа , в Сити Марк Арт Център в София (бул. “Янко Сакъзов” № 30), ще се състои церемония по награждаването на победителите в детските конкурси на Държавната агенция за българите в чужбина: Литературен конкурс „Стефан Гечев”, XXIII издание; Конкурс по изобразително изкуство „България в моите мечти”, XVIII издание; Конкурс по пеене „Любка Рондова”, X издание.
 
Конкурсите са учредени от Държавната агенция за българите в чужбина с цел да приобщават най-младото поколение българи зад граница към Родината, да съхраняват националната историческа памет и културни традиции, да творят на български език и да разгръщат творческия си потенциал. Досега участие в тях са взели над 14 000 деца, младежи и девойки на наши сънародници от 26 държави. 
 
По традиция, тържеството включва церемония по награждаването на победителите в детските конкурси, откриване на изложба с отличените творби и музикална програма. Очакваме  част от призьорите да присъстват лично в залата, придружени от своите родители и учители от българските училища в чужбина.
 
На сайта на Държавната агенция за българите в чужбина е публикувана информация за класираните участници в конкурсните прояви през 2019 година. 
 
На тържествената церемония награди ще се връчват на сцената на само на лично присъстващите от отличените участници. Учители и родители ще получат наградите след приключване на тържеството.