КАЛЕЙДОСКОП

Тео Ушев, аниматор в Монреал, работи с Доналд Съдерланд

10 юли 2019

 

 
Легендарният Доналд Съдърланд озвучава "Физика на тъгата" на Георги Господинов
В анимационната версия по романа на родния писател ще чуем и сина на актьора Росиф Съдърланд
 
Анимационната версия на “Физика на тъгата” на английски език ще звучи с гласовете на канадския актьор Доналд Съдърланд и сина му Росиф Съдърланд. Това съобщи във Фейсбук аниматорът Теодор Ушев. Проектът е вдъхновен от едноименната книга на писателя Георги Господинов, който по-късно също обяви новината.
“Всичко е възможно, когато има добра воля и отдаденост! Гласовете на английската версия на "Физика на тъгата" бяха записани и завършени след серия от сесии в Ню Йорк и Монреал”, написа Ушев. Вторият роман на Георги Господинов „Физика на тъгата“ с излизането си оглавява класациите за най-продавани книги в България. „Георги Господинов пише световен роман, който е и български“, коментират критиците. И познават. Книгата се радва на успех и в Съединените щати с превода на Анджела Родел.
Теодор Ушев коментира, че проектът е възможен “благодарение на тези невероятни хора, актьори и вече съмишленици в Тъгата - Росиф Съдърланд и Доналд Съдърланд (в ролите на сина и бащата), които доказаха, че колкото по-голям артист си, толкова си по-човечен и скромен”.
Доналд Съдърланд е познат от филми като “Игрите на глада”, “Гордост и предразсъдъци”, „Време да убиваш“, „Изкуството на войната“ Това е поредният проект на аниматора Теодор Ушев и писателя Георги Господинов. Общият им филм „Сляпата Вайша“ беше номиниран за „Оскар“ в категорията на късометражните рисувани ленти, припомнят от "Монитор".
ttps://www.novini.london/новина/44440-Легендарният-Доналд-Съдърланд-озвучава-Физика-на-тъгата-на-Георги-Господинов