КАЛЕЙДОСКОП

Българска фотоизложба в Лисабон

19 юни 2019

 

Във връзка с отбeлязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, посолството на България в Лисабон, Португалия, организира съвместно с нашите сънародници и преподаватели в Лисабонския университет Златка Тименова-Вълчева и Георги Христовски българска фотоизложба, която бе експонирана в продължение на две седмици в сградата на Филологическия факултет.
Изложбата бе разположена в най-представителната част на сградата на факултета, съчетаваше пана от три отделни фотоизложби, предоставени от посолството: „Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО“, „Българските градове – древност, която живее“ и „Аромати от България“.
В заключителния ден на фотоизложбата тя бе представена пред португалски и чуждестранни студенти и преподаватели на събитие, което премина при засилен интерес и завърши с почерпка с българско вино.
Тази година 24 май бе отбелязан по-рано в Лисабонския университет, тъй като по новата учебна програма занятията в някои от факултетите приключват преди настъпването на тази светла дата.
Информация:Посолство на Република България в Лисабон