Предстоящи Събития

"(НЕ)ВЪЗМОЖНОТО ЗАВРЪЩАНЕ. ИЗЛОЖБА НА ВАСИЛЕН ВАСЕВСКИ

10 юни 2019

 

 
Завръщането не е толкова далеч, колкото изглежда географски – на хиляди километри – завръщането у дома е завръщане всеки ден в семейството, в грижливо пазената представа за България.
 
 Срещата с най-близките любими хоракрепи твореца.Тези моменти  го даряват с любов – така необходима за нови творчески вдъхновения и посоки.
 
Василен Васевски е професор в Илинойския университет за изкуство, Чикаго, САЩ, един от участниците в изложбата„Толкова близо, толкова далече” през 2014.
 
Роден е в Сливен през 1969 година в семейство на интелектуалци. През 1997 г. завършва Националната художествена академия в София със специалност „Живопис“, а през 2003 г. Индиана – Пардю Юнивърсити, Форт Уейн, САЩ със специалност „Комерсиални изкуства“.
 
Участвал е в множество изложби в различни галерии и музеи в САЩ, Холандия, Белгия, Швеция, Австрия и България. Носител е на няколко награди, между които наградата на Съвета за изкуство на щата Илинойс (2007 и 2009 г.), наградата на Гилдията на художниците в Скоки, САЩ (2013 г.) и на Съюза на българските журналисти(2015 г.)
 
Изложбата ще бъде представена в Галерия за съвременно изкуство София, ул. „Будапеща“ № 2, хотел Арена ди Сердика, арт директор Цветелина Русалиева и ще бъде открита на 11 юни (вторник) от 18.30 часа от проф. Чавдар Попов, доктор на изкуствознанието 
 
Събитието се реализира с подкрепата и партньорството на Държавна агенция за българите в чужбина и Сдружение „Толкова близо, толкова далече“