ПОСТИЖЕНИЯ

Поп звездата Филип Киркоров пристига за концерти в България

07 юни 2019

 

 
През юни с концерти в България пак идва Филип Киркоров – поп кралят на руската поп музика. Киркоров е поп звезда на световната музикална сцена. Има български корени.
Концертите му пълнят престижни и представителни зали в Москва или Ню Йорк. Ани Лорак и Сергей Лазарев разчитат на сътрудничеството с него, за да пробият на „Евровизия”.
Роденият във Варна в семейство на арменски певец от български произход и рускиня рано се мести в СССР. Като млад певец излиза на музикалната сцена(1985). И се налага.
Кариерата му се развива в Русия. Връзката му с Алла Пугачова, с която десетина години той е в брак, сключен през 1994, няма как да не повлияе. Изстрелва го към висините на музикалния небосклон.
Концертите му впечатляват. В тях иновативност и креативност, предизвикателство и гламурен блясък съжителстват.
В кариерата си има над 50 награди, познанства с Рики Мартин, Дженифър Лопес, Селин Дион и т.н., с които се гордее, разбираме от медии.
10 концерта в Кремъл реализира Киркоров за 10 дни(2017). И както сам отбелязва:„Никой друг артист не е правил подобно нещо”. Излизал е за концерт в „Медисън Скуер Гардън”.
Концертите го превръщат в един от най-екстраванентните артисти на руската поп сцена.Той не е една от звездите, а мега звездата - със слава, която имат Алла Пугачова или Николай Басков.
Руски журналист взима интервю от поп звездата в края на 2018, като споделя: „от години с него сме в студена война”. Веднага прибавя: „Би било несправедливо, обаче, да не забележим, че през годината има десетки милиони гледания на негови клипове”.
Киркоров разчита на хитове и на спектакъла. Шоуто „Я+Я”/”Аз+Аз” се представя в големи концертни зали в Русия.
Да назовеш новия си музикален спектакъл ”Аз+Аз” е нескромно, отбелязва и журналистът. Киркоров отблъсква закачката с позоваване на Чаплин: скромността е пряк път към без…вестност. Киркоров не иска хората да останат без вести…от него.
Артистът  ни навестява в България с новото си шоу(2019). Пак се явява пред публиката не само в София, а още и в Пловдив, Русе и Варна.
Киркоров обяснява, че може и да изглежда и нескромно, но той по особен начин държи на хората, които присъстват на неговите концерти.Оттук е и това Я+Я(Аз+Аз).
Планирали 3 години сценичен живот на шоуто „Я+Я”. Песенната трилогия „Цветът на настроението е синият” , „Ибиза” и „Цветът на настроението е черният” променя концепцията.
В екипа му започват да правят промени. И разбират, че се изгражда изцяло ново шоу. От предишния музикален спектакъл остава само фундаментът, заложен в сценографията на Франко Драгоне, изповядва артистът.
Гледалите преди година време спектакъла тук сега ще се насладят на нова концепция и различен продукт.
Журналисти все намират начин да го заядат относно „скандална” идентификация на негови хитове: референция се прави върху избрани хитове на композитора Тончо Русев или представени от турската поп звезда Таркан.
Киркоров използва наложени хитове, за да ги превърне и в негови хитове. Песни на Тончо Русев, изпълнени от Васил Найденов, са звездни хитове на поп звездата в България. Някои от тях в началото на кариерата си изпълнява с друг текст и аранжимент Киркоров.  
Поп звездата не крие огромното си  уважение и признателност към българския композитор. Български поп певци са сред приятелите. Сред тях са дует „Ритон”, Георги Христов, Лили Иванова…
„Харесва ми песен – давам и живот на руски език. Изпях и „Шакадам” на Таркан, и „Вива ла Дива”, и „Аз ще умра за теб” на Дана Интернешънъл”, разсъждава Киркоров. Пресреща скептици с контратеза: „Шер също изпява наново песни на АВВА”.
За всички, обаче, обожатели или скептици, когато той е на сцената – той е магьосникът на превъплащенията. Дарява публиката със силни изживявания - било в Москва или Хамбург, Дюселдорф или София…
Киркоров не сяда на масата без шопска салата, както сам казва. Когато е в България, той си поръчва кебапчета с пържени картофки. Говори перфектен български език. Има две деца.
Димитър Карарусинов
Дирекция „Български общности и информационна дейност”
 
 
ФИЛИП КИРКОРОВ
ПРЕМИЕРА
"New Project "Я+R" второе Я”
 
08.06. 2019 СОФИЯ                НДК зала 1
10.06. 2019 ПЛОВДИВ          Зала “Колодрум”
12.06. 2019 БУРГАС               Летен Театър
14.06. 2019 ВАРНА                Летен Театър
17.06. 2019 РУСЕ                     Арена “Монбат”