КАЛЕЙДОСКОП

Стоичков отново в Чикаго

21 май 2019

 

Представяне на книгата “Историята. Христо Стоичков”

 

 

Христо Стоичков бе отново Чикаго. На 4 май той представи пред сънародници във Ветровития град книгата “ИСТОРИЯТА. ХРИСТО СТОИЧКОВ”. Автори на книгата, издадена тази година от издателство СофтПРЕС, са Владимир Памуков и самият футболист.

 

Стоичков благодари на всички българи в Чикаго за подкрепата на националния ни отбор на Световното по футбол през 1994 г. и каза, че точно от Чикаго е започнал възхода на отбора в това незабравимо първенство. Каза също, че точно тук, в Чикаго, той лично е прекратил и активната си спортна дейност.

 

На тържеството за представянето на книгата бяха Шефкет Чападжиев, Божидар Искренов, Цветан Йончев, Благой Иванов – Багата, съотборници на Христо Стоичков от “Чикаго файър”, семейството на Стоичков, българският генерален консул в Чикаго Иван Анчев, много сънародници.

 

Програмата на Стоичков в Чикаго започна още от сутринта на 4 май, когато той изнесе специална лекция пред децата от Малко българско училище. Футболната легенда говори пред тях за усилията и труда, които стоят зад успеха му, за футболните си години и за сегашното си битие на журналист в телевизионния гигант „Унивижън“. 

Информация: Еurochicago.com

Снимка: Христо Стоичков, 1994, архив