КАЛЕЙДОСКОП

Босилеград – Кюстендил: контакти и взаимодeйствия

23 април 2019

В Кюстендил бяха наградени отличените участници в Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа”.

Тази година участваха над 600 детски рисунки от цялата страна. Журито избра най-добрите 70 творби, между които имаше и 2 творби на ученици от Босилеград.

Наградените ученици от Босилеград  са Данка Стойнева – 5 клас на ОУ „Георги Димитров“, която спечели първо място в своята категория и средношколката Миляна Митов – 9 клас завоюва второ място.

Любиша Пенев – преподавател, а едновремено и ръководител  на инициятивата деца от Босилеград да участват в конкурса каза, че е изключително доволен от успеха на децата.

По думите му има много добри детски произведения, но това, че негови възпитаници бяха оценени от журито като едни от най-добрите, го прави горд.

Те ще могат да участват през есента в художествен пленер по време на празника на плодородието в Кюстендил, да посетят къщата на Майстора в с. Шишковци и да рисуват на неговата тематика, добави Пенев.

Отличените и наградени творби получиха грамота за класирането и предметни награди. Представените школи получиха грамота за участие и рекламни материали.

ttps://www.glaspress.rs/творби-на-босилеградски-ученици-нагр/