КАЛЕЙДОСКОП

Море от любов за мама в Америка

17 април 2019

 

 
 
На 9 март в нашето училище на любовта „Нов Живот“ празнувахме Денят на Мама!
Нашите деца, скъпите ни майки и баби и всички дами, гости на тържеството ни, бяха участници в „Море от любов за мама”, преливащо от взаимната обич между детето, майката, бащата и грижовните баби!
Атмосферата беше толкова топла и нежна, изпълнена с взаимна човешка любов и отношения!
По-големите ученици бяха в ролята на журналисти, водещи интервю с ученици и родители. Те задаваха въпроси на по-малките деца, а те със стихчета умело отговаряха.
Символът на любовта-сърцето и балоните с усмивки бяха навсякъде около нас! Това е така, защото децата толкова много обичат своите майки и в творчеството им за тях преобладава сърцето и радостта.  
Участваха активно и майките. Тяхна представителка ни разказа много образно, какво означава да си ЖЕНА. Накрая тя обобщи: „Аз съм жена, създадена, като всички останали - да помни и да забравя, да прощава, да се радва, да получава, да обича и да бъде обичана.“
Много игри бяха изиграни с деца и майки, като най-интересните бяха мъниците да опишат мама, да я нахранят с лъжичка с млекце, както преди тя е правила това, най-силната прегръдка с балон между мама и дете, открий със завързани очи детето си и др.
А колко много песнички изпяха децата за мама със своите звънливи гласчета и пълни с благодарност сърца на чист прекрасен български език.
Радост изпълваше душите ни от голямата любов на детето към мама, изразена в стихче, песен или една думичка само!
Любовта към децата трае вечно, но колко точно е голяма – само майчиното сърце знае. Сърцето на майката е огромно. В него се побира една голяма любов, която те обгръща с цялата си нежност и очарование.  
Когато майката е до детето, на лицето й грейва усмивка, смехът й е като нежната песен на птичките, а самата тя прилича на слънцето - светла, мила и готова да обгърне всички със светлите си лъчи на добротата и любовта. Толкова много любов от всички, и за всички, в този прекрасен ден получиха майки, баби и жени! И толкова много сърца, които носят любов събрани заедно! Бъдете истински жени и празнувайте - всеки ден обградени с много любов и внимание!
Желаем ви от сърце здраве, благополучие, любов и безкрайно щастие! Нека Господ, излива благословенията Си върху вас във всяка област на живота, на които да се наслаждавате и радвате! Обичайте и бъдете обичани!
Такова бе морето от любов при нас! 
На всички пожелаваме „Море от любов -завинаги“!

Хриска Перфанова
специално за 
в. „България СЕГА“