КАЛЕЙДОСКОП

Кариерен форум в Кьолн

12 април 2019

 

На 13 април предстои да се проведе кариерен форум в Кьолн, Германия. Млади българи с образавание и опит в чужбина ще се срещнат с представители на бизнеса в България.
Българските студенти и младите професионалисти, които се включват в инициативата, са предимно от сферите бизнесадминистрация, компютърни технологии, маркетинг.
Проявата е форум за ефективно общуване и за запознаване с представени от фирми в България практики и оферти за реализация на младите хора.
Форумът е успешна формула за извеждане на актуална информация, полезни контакти и за изясняване на особености при стартиране на кариера у дома.
Партньор на инициаторите –BG Carrers Fairе Министерство на труда и социалната политика. Организаторите имат и подкрепата на Клуба на младите българи в Кьолн - „Будители”.
Сред изложителите се очаква да бъдат TESY, Alliance Print, Easy Consult, Adesso Bulgaria, Astrea Recruitment, Заедно в час, Modis Bulgaria, Telus International, UpSkill, C3i Solutions, Sensata Technologies, Lidl, Brightive, Visteon Electronics, Лечение без граници, Kaufland IT Hub, Kaufland Bulgaria, EVN България.
Надяваме се, че, благодарение на такъв тип събития, повече млади професионалисти ще видят перспектива в това да се развиват в България”, казва Елена Димитрова от клуб „Будители”- Кьолн.
“Винаги се стараем форумите ни да са пресечена точка на българите в чужбина и бизнеса в България”, пояснява Ангел Игнатов, председател на “Български кариерен форум”.