КАЛЕЙДОСКОП

Кариерен форум в Лондон

20 март 2019

 

 
На 9 март в Лондон се състоя нов кариерен форум. 160 завършили или реализирали се вече в UK българи се срещнаха с представители на 27 компании от родния бизнес.
 
В проявата бяха представени компании от сферата на консултантските услуги, производството, инженерните и компютърните науки.
 
Организатори на проявата бяха сдружението „Български кариерен форум” и МТСПпри подкрепата на Британско-българската бизнес асоциация.
 
Инициативата се състоя в Българския културен институт в британската столица.
 
Предложена бе презентация „Пазарът на труда в България и икономическата ситуация в България”. За тенденциите на пазара на труда говори зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.
 
Пред форума, зам.-министър Русинова подчерта, че международният опит би бил предимство в търсенето на желаната от младите хора професионална кариера на фона на динамичното развитие на бизнеса в България и засиленото търсене на кадри с висока квалификация у нас.
През годините кариерното изложение се установи като традиция, една своеобразна среща за сверяване на часовници. Форумът се разви. Мечтите и идеите ни също”, сподели Ангел Игнатов, председател на БКФ.
 Ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България в Лондон Васил Асенов представи стъпките за гарантиране правата на българските граждани, след като Великобритания напусне Европейския съюз.
По информация на организаторите