КАЛЕЙДОСКОП

Болградски район ще получи от бюджета 9 мил. гривни

25 февруари 2019

 

Девет милиона гривни ще бъдат отделени на Болградски район през 2019 г. от Одеския областен бюджет за изпълнението на инвестиционни проекти. Три милиона гривни, според регионалната програма за 2019-2021 г., ще бъдат насочени за развитието на сферата на образованието в района.

По един милион от тях ще бъдат разпределени за ремонт на детската градина на с. Каракурт, за  УВК на с. Дмитровка и средното общообразователно училище в с. Ореховка. 

В рамките на регионалната програма „Културата на Одеска област за 2017-2019 г.“ два милиона са предвидени за основен ремонт на Дома на културата в селата Калчево и Зализничное.

Четири милиона ще бъдат насочени като субсидия за социално-икономическото развитие на с. Василевка (1,5 милиона гривни), по един милион на селата Табаки и Виноградовка и 500 хиляди гривни на с. Бановка.

Също така от областния бюджет за изпълнението на инвестиционни проекти се планира да бъдат отделени за Измаилски район 10 милиона гривни, за Ренийски –  13 милиона гривни, а за Арцизки – 43.3 милиона гривни.

Светлана Драгнева, Украйна

ttps://www.glaspress.rs/болградски-район-ще-получи-от-бюджета-9/