КАЛЕЙДОСКОП

„Новини Лондон”. Лондонското сити мисли за предсрочни избори

07 февруари 2019

 

 
Анализаторите са препоръчали на компаниите да се подготвят за смяна на правителството
Най-вероятно в Обединеното кралство тази година ще се проведат предсрочни избори на фона на несигурността относно договореното от Тереза Мей споразумение за Brexit с ЕС. Това предупреждават анализаторите от консултантската фирма на Лондонското сити Newgate Communications в бележка към компаниите в британския бизнес център.

Ако сделката с Брюксел бъде отхвърлена от британските депутати, се очаква председателят на основната опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин да свика вот на недоверие срещу правителството на Мей. Това от своя страна увеличава шансовете за предсрочни парламентарни избори през 2019 г.

Според анализаторите от Лондонското сити вероятността тази година на Острова да се проведат нови избори е между 50 и 65%, затова те препоръчват на финансовите фирми да се подготвят за вота и за възможна смяна на правителството.
Според източници на Business Insider, пожелали анонимност, сред британските компании все повече расте интересът какво би означавало за финансовия сектор едно евентуално правителство, оглавено от Корбин.

С голяма вероятност британските депутати ще отхвърлят споразумението за Brexit въпреки усилията до последно на Мей да ги убеди да подкрепят документа. Според прогнозите премиерът може да загуби този вот с над 100 гласа.
Има предположения, че може да се стигне до отлагане на насроченото за 29 март тази година излизане от ЕС.Мей категорично отхвърля това като възможност.
Информация на медия на българите в Лондон: „Новини Лондон”
ttps://www.novini.london/новина/40080-Лондонското-сити-очаква-предсрочни-избори