КАЛЕЙДОСКОП

Спектакъл в Болград.Студио "Онгъл"

23 януари 2019

 

 
Навечерието на Нова година в Болград посрещнаха с нов спектакъл
 
Поредна премиера бе представена на болградската публика от артистите на самодейното  театрално студио „Онгъл“. В навечерието на новогодишните празници на сцената на Дома на културата бе изнесен спектакълът „Новогодишна приказка по болградски мотиви“.
„Новогодишната  приказка“ е модерна версия на добре познатата ни приказка „Дядо Мраз“ от детството. Сценарият на модерната болградска версия е дело на местния телевизионен журналист Серафим Савченко, който също участва в постановката като актьор.
Спектакълът беше изпълнен с почти същите герои от старата приказка, но техните комични реплики пренесоха публиката в настоящето, където има субсидии и супермаркети, проблеми със заетостта и високи цени на газта, зависимост от мобилни телефони и интернет …
Зрителите топло приветстваха новата постановка, със смях реагираха на успешните шеги и с благодарност аплодираха самодейците.
Театралният екип «Онгъл» работи почти една година при Градския дом на културата в Болград.
Последната постановка е третата премиера на самодейните артисти. През този период театралното студио гастролира в България, където участва в театрален фестивал. Като участници, в рамките на Фестивала на виното в Болград, самодейните актьори изнесоха прекрасна хумористична постановка, с която демонстрираха многонационалната палитра на Бесарабия.
Светлана Драгнева, Одеса, Гласпрес

https://www.glaspress.rs/%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%