КАЛЕЙДОСКОП

Коледно тържество в Лондон

11 януари 2019

 

 
Празнуват малките азбукарчета от българско училище „Иван Станчов” в Лондон
 
Както всяка година по това време, отвори врати нашата работилница за коледни картички.
В нея заедно се трудиха деца и родители, учители и гости. Сътвориха прекрасни неща, с които да зарадват приятели и близки в предстоящите празнични дни.
Последва поздравителна програма с песни, танци и стихове. Децата играха хоро и ръченица, пяха коледни песни, рецитираха сурвакарски благопожелания… 
И точно тогава в стаята влезе най-чаканият гост – Дядо Коледа! Той се оказа почитател на българските народни танци и си поръча специален поздрав – кръшна ръченица, която децата с удоволствие изиграха за него.
Разбира се, после отвори чувала с подаръци, за да зарадва малките азбукарчета с чудесни български книжки и коледни бисквитки.
 
Дойде време и за двете големи погачи с парички в тях. Всеки получи по парче, но късметът се падна на кака Плами и кака Айа – две някогашни (не обичам тази дума „бивши“) азбукарчета, сега вече ученички в трети и в пети клас, чиито сестрички сега са наши азбукарчета в предучилищните ни групи.
Радостно е, че освен тях, в работилницата ни дойдоха толкова много пораснали момичета и момчета, които са били част от група “Азбукарче” и продължават да бъдат наши приятели. Те винаги ще са добри дошли при нас. 
Накрая на този хубав ден се разделихме с усмивки и настроение, напълно подходящо за настъпващата Коледа.
Весели празници, приятели!
 
Невяна Анастасова,
преподавател в БУ „Иван Станчов“ към Посолството на Република България в Лондон