КАЛЕЙДОСКОП

От Америка. Умните деца

31 октомври 2018

 

 
 
Да си умен не е само даденост, а и отговорност да развиваш потенциала си
 
БУЦ”Знание”- 502 W Euclid Ave., Arlington Heights.  (847)858 9147
Препоръки към родителите на умни деца:
 
1.Изборът на училище ОЩЕ ОТ ПЪРВИ КЛАС.
Важно е да има отлични учители, спокойна и творческа атмосфера. Малки групи и класове позволяващи индивидoален подход и специално отношение  към детето и семейството му. 

2. Изборът на учителка в 1-ви клас. В началните класове няма по-важен човек за детето от неговата учителка. Разберете дали обръща внимание на надарените деца, дали успява да им отдели време, да задържи интереса им и да ги стимулира допълнително. Ако детето ви напредва бързо, то изисквайте да му дава допълнителен материал, за да не изгуби интерес.

3. Извънкласни школи и занимания. Обикновено малките ученици посещават ИКФ в училище- кръжоци по математика, народни танци, арт и други. Там децата творят и се забавлява с другарчратата си, като развиват талантите си и се чувстват уверени чез нещата, които обичат да правят.

4. Да умее да се занимава и само. Осигурявайте му време, пространство, материали за самостоятелни занимания. Тогава то твори своя свят.

5. Да има време за свободни, творчески игри, които детето измисля само или играейки с другите деца. Дори и умните деца имат нужда от време за игра. Не бива да очаквате само да учат.

6. Нека целите и изискванията, които поставяте, да са достижими. Не показвайте разочарование, ако детето невинаги е на първо място или, ако понякога не се справя. Насърчавайте го да се развива, но не забравяйте да му напомняте и да се забавлява.
Научете го да приема спокойно и неуспехите, да се учи от грешките си и да осъществява своите амбиции, а не вашите.

БУЦ”Знание”- 502 W Euclid Ave., Arlington Heights.  (847)858 9147
http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/41879.html