АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

В Скопие се провежда 14-тата Световна среща на българските медии

26 октомври 2018

 

 
 14-а световна среща на българските медии се открива на 25 октомври в Скопие. Мотото на форума тази година е "Медии и памет". Срещата се организира от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Очаква се във форума да вземат участие представители на десетки български медии от България и чужбина, общественици, интелектуалци, представители на бизнеса. Сред основните участници във форума са генералният директор на БНР Александър Велев и програмният директор на БНР и дългогодишен кореспондент на радиото в Македония Мартин Минков.
Основните дискусии на форума ще бъдат по темите "Медиите като посредник между обществото и политиците", "Журналистиката срещу пропагандата", "Медии, образование, памет", „Различните лица на патриотизма" и "Бизнес и национален дълг".
Сред участниците са председателят на СЕМ София Владимирова, членът на медийния регулатор Иво Атанасов, доц. Георги Лозанов, Соломон Паси, Харалан Александров. Ще бъде връчена и традиционната награда за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. От 2005 г. насам престижният форум събира журналисти от България и целия свят.
В интервю за Македонската информационна агенция, генералният директор на БТА Максим Минчев обяснява, че изборът на Скопие е свързан с Българското европредседателство, по време на което приоритет бяха Западните Балкани.

 http://www.cross.bg/medii-foryma-bulgarskite-1587184.html