АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Президентът Румен Радев в Лондон

18 октомври 2018

 

Румен Радев започва тридневно работно посещение във Великобритания
 
Българският президент Румен Радев започва днес тридневно работно посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет Втора, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
През първия ден Румен Радев, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на България, ще посети щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО -МАРКОМ в Нортууд. Той ще се срещне с командира на МАРКОМ вицеадмирал Клайв Джонстън, за да обсъдят съвместните операции и учения с българско участие, а също и сътрудничеството на българските военноморски сили в рамките на НАТО. Клайв Джонстън посети България в края на януари 2017 г. и даде висока оценка на страната за съдействието и поддръжката на постоянните военноморски групи, като предоставя кораби, персонал и съдействие във всички области в дейността на НАТО.
Днес вечерта е предвидена среща на Румен Радев в посолството в Лондон с българи, живеещи във Великобритания.
Утре президентът Радев има аудиенция при кралица Елизабет Втора в Бъкингамския дворец, а след обед ще изнесе лекция в Университета в Оксфорд на тема „Предизвикателствата за сигурността пред Европа“. Предвидена е и среща на Румен Радев с български студенти във Великобритания.
В рамките на визитата във Великобритания на 19 октомври президентът и българската делегация ще посетят Уестминстърското абатство в Лондон.
Българският държавен глава е придружаван от съпругата си Десислава Радева.
http://bnr.bg/post/101032602/rumen-radev-zapochva-dnes-tridnevno-rabotno-poseshtenie-vav-velikobritania