КАЛЕЙДОСКОП

Ураганът "Майкъл"във Флорида

11 октомври 2018

 

Ураганът "Майкъл" набира скорост, българското посолство разкри гореща телефонна линия
Ураганът "Майкъл" продължава да набира скорост и вече е почти трета категория. Това съобщиха от националният център за урагани в САЩ.
 
Очаква се стихията да удари Флорида. Губернаторът на щата се обърна към жителите с призив да спазват нарежданията при сигнал за евакуация, тъй като ураганът може да ги убие.
 
Бурята е с ветрове от над 150 км/ч и е съпътствана с проливни дъждове. Вече е обявено извънредно положение в 35 окръга във Флорида, но се очакват да бъдат засегнати и щатите Джорджия и Южна Каролина.
 
В тази връзка българското посолство във Вашингтон разкрива гореща телефонна линия. Министерството на външните работи препоръчва на всички български граждани, намиращи се в районите, през които се очаква да премине стихията, да се информират за развитието на ситуацията и да следват стриктно указанията на местните власти.
 
При необходимост от съдействие, наши сънародници могат да се свържат с посолството във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770 или +1 (202) 387-0174, да потърсят съдействие от най-близкото представителство на друга държава-членка на ЕС или най-близкия пункт на Червения кръст (https://www.redcross)
 
Актуална информация относно развитието на обстановката може да бъде намерена на https://www.nhc.noaa.gov/.
http://www.standartnews.com/svyat-america/uraganat_maykal_nabira_skorost_balgarskoto_posolstvo_razkri_goreshta_telefonna_liniya-376546.html