КАЛЕЙДОСКОП

Отменени полети от Берлин и Бергамо за България

13 юни 2018

 

 
Българи са блокирани в Берлин след отменен полет на "Райън ер"
Компанията е осигурила хотел за през нощта. Следвщият директен полет е едва в четвъртък
 
Около 200 пътници, половината от които българи, са останали блокирани вчера на берлинското летище "Шьонефелд" след отменен полет на авиокомпанията "Райън ер", съобщи Би Ти Ви.
 
Пътуващите е трябвало да излетят в 15.20 в неделя, но след дълъг престой в самолета са били свалени в чакалнята.
 
"Обясниха ни, че е заради бурята и самолетът трябвало да се подготви. Казаха ни, че след два часа можело да излетим, но не се случи. 200 души, сред които бебета и деца, останаха в безизходица", каза пред Би Ти Ви Ружа Любенова, една от пътуващитес.
 
Храна и вода не им е били предоставени. "Някои се върнаха при близки в Берлин, други останаха да търсят начини, а трети ще пътуват през Букурещ днес и ще търсят начин за своя сметка да се доберат в София", каза Любенова.
 
Компанията е осигурила хотел за през нощта и се е ангажирала с алтернативни маршрути към България, тъй като следващият й директен полет до София е едва в четвъртък, отбелязва "Нова телевизия".
 
Въпреки че правата им формално са спазени, българите не са удовлетворени от отношението на летището. Смятат, че са ощетени – защото имало вариант да се приберат през Румъния, но от "Райън ер" били готови да платят само полета до Букурещ.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/11/3198016_bulgari_sa_blokirani_v_berlin_sled_otmenen_polet_na/?ref=home_main_news
 
Бургазлии блокирани на летище в Италия
 
Бургазлии и туристи за Слънчев бряг са блокирани на летище Бергамо в Италия, след като авиокомпанията "Райънер" отмени полета им за България, информира burgasinfo.com.
„Трябваше да се върнем в България днес, но ни съобщиха, че ще можем да се приберем чак утре. Поне 50 души сме, сред нас има както бургазлии, така и туристи, които отиват на почивка в Слънчев бряг”, съобщиха пътници, които са блокирани на летището. Днес те е трябвало да летят от Бергамо за Бургас.
„Осигуриха ни хотел. И утре ще пътуваме до Пиза и от там за София”, споделиха още хората.
Те не знаят каква е причината за отменения полет, но това сериозно разбърква плановете им, защото утре някои от тях е трябвало да са на работа.
Припомняме, че вчера българи останаха блокирани на летището в Берлин отново след отменен полет на "Райън ер"
https://www.monitor.bg/bg/a/view/burgazlii-blokirani-na-letishte-v-italija-102294
 
Ryanair обясни за отменения полет Берлин-София

Полетът от Берлин за София на 10 юни е бил отменен заради гръмотевични бури в София, заявиха от Ryanair, съобщава "Дарик".
  Засегнатите клиенти са били уведомени по имейл и чрез SMS и са били информирани за възможностите за пълна компенсация, безплатно пренасочване за следващия наличен полет или за алтернативен маршрут.
  Осигурено е настаняване в хотел за пътниците, които са избрали да бъдат пренасочени към алтернативен полет.
От нискотарифната компания се извиняват за отмяната заради лошото време, което е изцяло извън контрола й. 
 Близо 200 българи бяха засегнати от отмяната на полета от Берлин за София в късния следобед в неделя. Въпреки че правата им формално са спазени, те споделиха, че се чувстват ощетени, защото според тях имало вариант да се приберат през Румъния, но от Ryanair били готови да платят само полета до Букурещ.
 В момента се разиграва нова драма с авиокомпания Ryanair. Бургазлии и туристи за Слънчев бряг са блокирани на летище Бергамо в Италия, след като авиокомпанията отмени полета им за България. 

Прочети повече в Blitz.bg: 
https://www.blitz.bg/layfstayl/ptuvane/ryanair-obyasni-za-otmeneniya-polet-berlin-sofiya_news606384.html