АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Борисов: Да благодарим на Меркел за срещата между ЕС и Западните Балкани

16 май 2018

 

 
·         A

ВИДЕО ТУК и ТУК
 
Министър-председателят Бойко Борисов откри конференцията "Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа", организирана със съдействието на Европейския съвет за външна политика и евродепутата Ева Майдел.


На нея политици, общественици, представители на неправителствени организации от различни държави дискутираха европейската перспектива пред страните от региона и стъпките за постигане на свързаност.


"Аз съм човек, който обича историческата памет да се пази. Днес в София идват лидерите на ЕС заедно с лидерите на Западните Балкани, коментира Борисов. - Беше много трудно, хич не им се занимаваше на нашите хора, но накрая се съгласиха и не само това, приеха го присърце. Това се дължи и на Меркел, която след време не знам дали ще вземе Нобелова награда, но ние трябва да й благодарим", призова Борисов.


"Това, което категорично мога да кажа в момента, по което мисля, че имаме абсолютно разбиране в Съвета и ще стане, това е основните транспорти - жп и магистрали. Голяма част са изградени с европейско финансиране. Тол системите , които се въвеждат в тези държави, гарантират, че могат да изплащат заемите. Аз съм убеден, че Балканите ще бъдат едно от най-добрите места за живеене, включително и в Европа", каза още премиерът.
Копирано от standartnews.com
http://www.standartnews.com/balgariya-politika/na_zhivo_borisov_da_blagodarim_na_merkel_za_sreshtata_mezhdu_es_i_zapadnite_balkani_video-371603.html