АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

3D мапинг шоу за Деня на Европа

10 май 2018

 

3D мапинг шоу за Деня на Европа върху сградата на Министерски съвет
 
По случай Деня на Европа – 9 май – за втора поредна година жителите и гостите на столицата ще могат да се насладят на светлинно 3D мапинг шоу. През 2018 г. спектакълът се мести на ново, по-внушително място – сградата на Министерския съвет в София. С прожекция под наслов „Днешният ден“, която е посветена на Европейската година на културното наследство, също така ще отбележим първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Началото е в 21:30 часа, а всеки желаещ да присъства може да дойде на площад „Независимост“. Достъпът е свободен.
Организатори на шоуто са Бюрото за връзка на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България.Специалното събитие е разработено съвместно с българското студио mp-studio.eu, носител на множество европейски награди за осветяване на знакови сгради в Европа и по света. За да могат всички желаещи да станат част от празника, филмът ще бъде излъчен 4 пъти.
Шоуто ще може да бъде гледано на живо от 21.30 ч. на 9 май на интернет страницата на Европейския парламент в България www.europarl.bg, както и във Facebook чрез Facebook Live.
Проектът „Днешният ден“ се осъществява в партньорство с Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и Столичната община. Медиен партньор е Българската национална телевизия.
 
http://novinite.bg/articles/159496/3D-maping-shou-za-Denya-na-Evropavarhu-sgradata-na-Ministerski-savet