ПОСТИЖЕНИЯ

Евровизия 2018 и мечтите за силни изяви пак

10 май 2018

 

Bones се класира за Големия Финал в Лисабон
Отзивите какво и защо да очакваме - не са прогноза, а ориентир. Казваме това, отнесено към музикалния конкурс Евровизия.
Трябва и това да се обяви, за да няма постфактум съмнения и/или недоумения, заклинания и/или разочарования.
Букмейкърски сайтове, ако се или не се поглеждат, те не са гаранция, а ориентир за преценка. Някои не ги поглеждат. Не взимат насериозно посоченото там.
Миналата година, обаче, букмейкърски сайт точно посочи второто място на песента „Красива бъркотия” и не сбърка.
Вярно, изпълнението на Кристиян Костов бе не само вълнуващо, а направо -  зашеметяващо. С основание бяхме се настроили след 1/2 финала в Киев смело да мечтаем: Евровизия догодина в София.
Изпълнението на Крис даде не просто сила на емоциите, а силен тласък на самовнушението: успехът се планира и постига „на живо”.
През 2018 в един момент букмейкъри ни отреждаха престижната 4-а позиция в Евровизия 2018. Пред нас бяха класирани само изпълнителите от Израел, Чехия и Естония.
Този път България се представяше на Евровизия със сборна формация Equinox. Между плюсове-те  и минуси-те звучаха някои мисли за мрачно звучене на песен, представена от световно неизвестни изпълнители.
Красивите вокали щяха да звучат в изпълнение на Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.
И през 2018 година новата песен, с която България се представя на Евровизия, е направена от познати партньори. Композиторът Борислав Миланов вече взаимодейства с Йоаким Першон и Даг Лундберг.
Екипът от българин, австриец и швед вече създаде „Престъпление ли е любовта?”, изпълнена от Поли Генова на Евровизия 2016 и „Красива бъркотия”, изпълнена от Кристиян Костов на Евровизия 2017.
Bones/Кости се превърна в истински фаворит в YouTube канала на „Евровизия“, френетично съобщаваха някои медии.
Песента се издигна довторо място по набиране на популярност. Потребители от другите страни-участници засипваха със суперлативи песента, представена от България.
 
Женските вокали в Bones са поверени на Жана Бергендорф. До нея са Владимир Михайлов, познат като фронтмен на групите „Сленг“ и „Сафо“ и Георги Симеонов-JJ, който изгря от момчешката банда „032“.
Двама американци се включват в петицата изпълнители от Equinox.  Джони Манюел 14 години участва в турнетата на NSYNC, Трей Кембъл работи със звезди от ранга на Дуа Липа, ни поясняват медии.
Всеки изпълнител носи своята индивидуалност и особен музикален стил. Композиторите гарантират впечатляваща и въздействаща звучност на парчето.
Два пъти в годината отбелязваме деня, когато светлината и тъмнината са в перфектна хармония. И ние продължаваме напред с нова енергия и надежди. Не е зле.
EQUINOX (равноденствие) се ражда именно в търсене на перфектния баланс между тъмнина и светлина, добро и зло, пак поясняват медии.
„Bones” носи универсално послание за любов, разбирателство и сплотеност”, обяви  композиторът Борислав Миланов.
Любовта, насочена към тела и души, мислите за вселената и поемане по пътя на неизвестното…са мамеща с мистика и изживявания реалност…за младите.
В Лисабон Bones се класира за Големия Финал, за да потвърди най-вече таланта, тънкия музикален усет и качествата на Борислав Миланов и екип.
И 2018 година ще се запомни с постижение на България в музикалния конкурс Евровизия. А това е впечатляващо, след като и песен...от Гърция, с много престижни класирания през годините, дори не стигна до Големия Финал. 
Димитър Карарусинов
Дирекция „Български общности и информационна дейност”