ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Борислав Миланов и екип с нов проект за музикалния конкурс Евровизия 2018

08 май 2018

 

Музикалният конкурс Евровизия извоюва заслужено признание сред широк кръг публика за стойностно представяне на нов музикален продукт.
Оспорван от едни и недолюбван от други, през годините Евровизия съсредоточава много скептицизъм , но и много силни емоции. Млади хора - по дух и визия за света – пътуват, срещат се, общуват, забавляват се.
Скептицизмът е породен или подсказан предимно от арт-звезди, със завоювано признание във времето и успешна кариера, които не стигнаха тук до триумф.
Звезди като Филип Киркоров или Патрисия Каас не триумфираха на върха, като Елена Папаризу. А са направили блестяща кариера в поп музиката.
В Евровизия като правило изгрява звездата на млади таланти - като тази на Салвадор  Собрал или Кристиян Костов. Сякаш за да подскаже да оценяваме конкурса по премерено и без не-уместен скептицизъм.
Регламентът се променя. И посланието за принадлежност към Вселената Евровизия  - не само специалистите, но и зрителите решават - придобива в развитието на конкурса особен смисъл. Изненади, естествено,  винаги са възможни, както със знак „плюс”, така и със знак „минус”.
България направи през последните години впечатляващ пробив: десетина години бяхме извън финала и два пъти поред - сме в топ 5.
След задължителното споменаване за младите звезди, които направиха възможен този музикален триумф, изпълнителите Поли Генова и Кристиян Костов, идва ред и за другите фактори на успеха.
Кристиян ни отказа да импровизираме -  кой колко е допринесъл за силното представяне на Евровизия. Той бе категоричен: „10% от успеха се дължи на мен”.
Хипер талантливият българин благородно насочи вниманието ни към екипа. С внимание, най-вече, естествено, към композитора.
И през 2018 година новата песен, с която България се представя на Евровизия, е направена от познати партньори - от Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.
Този екип създава „Екинокс”. Екипът от българин, австриец и швед вече създаде „Престъпление ли е любовта?”, изпълнена от Поли Генова на Евровизия 2016 и „Красива бъркотия”, изпълнена от Кристиян Костов на Евровизия 2017.
В новата песен Bones петима артисти от Екинокс вплитат своята енергия, емоция и талант. И това са: Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.
...Евровизия с Евровизия не си приличат. Талант с талант трудно се съпоставя. Букмейкъри пак карат българи от близо и далеч да мечтаят: пак ли ще сме в топ 5?
2 месеца преди деня на ½ финала и изпълнението „на живо” на Евровизия в Лисабон, песента на „Екинокс” е в топ 3 на най-харесваните от зрителите…
Symphonix работи в Австрия и България.Преди да започне да продуцира изпълнители и музикални проекти се занимава с организиране на концерти.
С участието си в Symphonix и с успехите на песните, създадени от екипа, донесли толкова много радост на България с представянето на Евровизия, Борислав Миланов спечели много симпатии и заслужено признание.
„Песента се роди, когато гледах „Петият елемент” на Люк Бесон”, ще каже за новия продукт композиторът.Усетът му какво и как да предложи не подлежи на коментар.
„Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея, изповядва Миланов. Всеки нов излънител носи нещо ново и надгражда песента.
„…Естественото развитие на творческия процес придаде на „Bones” универсално послание за любов, разбирателство и сплотеност”, прибавя композиторът.
Песента, с която България се представя на Евровизия 2018, обединява изпълнители представители на различни музикални култури.
„Песента  е доказателство, че музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его.В проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане“, обявява композиторът и продуцент Борислав Миланов.
Димитър Карарусинов
Дирекция „Български общности и информационна дейност”
 
Към музикалния продукт: виж тук
https://www.youtube.com/watch?v=Uvy_R3fTHQ4