АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

България участва в "Евровизия" 2018 с песента "Bones"

04 май 2018

 

България ще участва в 63-о издание на „Евровизия” с песента „Bones”. Конкурсът ще се проведе на 8 май, 10 май и 12 май  в Лисабон.
България ще се представи със сборна формация Equinox. В нея се включват: Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.
Артистите, които песенният конкурс обедини в общ музикален проект, Equinox,се отличават с красиви гласове, специфичен стил и емоционална изразителност, пишат медии.
Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия си партнира за българското представяне на „Евровизия” 2018, е Symphonix International.
Уникалната вокална формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май.
Съгласно регламента на конкурса, за всяка от песните могат да гласуват зрителите в страните, чиито представители участват в съответния ½ -финал. Те не могат да гласуват обаче запесента на своята държава.
10 от песните в ½ финала, най-високо оценени от жури и зрители, продължават напред и към Големия финал, който ще се състои на 12 май.
За българската песенмогат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).
Българската песен в "Евровизия" 2018 е достъпна в официалния канал на „Евровизия” и в сайта на конкурса - eurovision.tv.
Българите в чужбина могат да отдадат своя глас за българската песен в Евровизия 2018. Сънародници в чужбина - гледайте конкурса „на живо” в предаване на национален ТV оператор, оторизиран за това излъчване, където и да сте по света. И следете информацията за регламента!
http://eurovision-bulgaria.tv/glasuvane-2018/
 
В резултат и на мощната подкрепа, дошла от българите по света, песента, представена от България, може за трети пореден път да се класира на Големия Финал, който ще се състои на 12 май.
 
Използвана е информация от сайта на БНТ