АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Председателят на БОК пожела успех и късмет на българските олимпийци

14 февруари 2018

 

Костадинова обяви българите в Пьонгчанг за победители и най-красивите на игрите
 
Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова се срещна с българските спортисти в Пьонгчанг. В международната зона на олимпийското село тя поздрави българските състезатели и има пожела успех и късмет в предстоящите стартове.
 
"Искам да ви дам цялата сила, която имам. Ето че дойде време за най-истинските и престижни стартове. Всеки един от вас вече е победител, щом е тук на олимпиадата, сред най-добрите в света", каза Костадинова по време на срещата.
 
По думите й самото достигане до олимпийските игри е голям успех. "Вие преминахте тежки квалификации и пресявки. В Пьонгчанг можете само да спечелите. Искам да ви окуража, да ви пожелая да сте силни и горди като българи. Стартът е равен за всички. Ще ви подкрепяме всячески, целият български народ ще бъде с вас. Желая ви успех и късмет в предстоящите стартове", допълни председателят на БОК.
 
В последвалите разговори спортистите споделиха впечатления от досегашното си пребиваване в Пьонгчанг и от условията в олимпийското село и по състезателните обекти. Костадинова пък ги похвали за начина, по който са изглеждали по време на церемонията по откриването на игрите.
 
"Снощи бяхте най-красивите на стадиона по време на дефилето на нациите. Всички ме поздравяваха в официалната ложа за начина, по който изглеждаше нашата делегация на парада и пожелаваха успех на България", каза още Костадинова.
Съкращения

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/02/10/3127467_kostadinova_obiavi_bulgarite_v_pyongchang_za/