КАЛЕЙДОСКОП

От Чикаго. Нова година – нов късмет

14 февруари 2018

 

Учениците от БУЦ „Знание“, техните родители, учители и приятели подобаващо посрещнахме Новата 2018 година с Коледни седянка, песни, танци и пожелания!

Неусетно се изтърколи още една година- 2017. Покрай наближаването на най-светлите и хубави празници - Коледа и Нова година, нараства и еуфорията, и надеждата... Вярата за по-добра, мирна и щастлива Нова година... Надеждата за едно ново начало, когато загърбваме нашите неволи, грешки и несполучливи дни през старата година и отново разцъфтяваме, готови да се впуснем с пълни сили в Новата година. Тя, 2018, чука на вратите ни, олицитворяваща нашия стремеж за добър старт и неизменния човешки копнеж към радост и щастие.
На 16 декември ,2017, се проведе и нашият Новогодишен празник - на БУЦ
„Знание“. Учениците, съвместно с техните учители и директор, г-жа Паслиева, бяха подготвили вълнуващ празник. Празник, който протече с български дух, запазващи неостаряващите български традиции - Кукерите; с българската софра, народните носии и коледарски и новогодишни песни. 
Учениците от 5-ти, 6-ти, 7-ми и 8-ми клас също така бяха написали своите пожелания за Новата година. Какво те биха искали за себе си, за семействата си и за България! На какво се надяват и какви копнежи имат...

„В секундите надбягани от пулса на сърцето,
пристига сняг на прага ни и става много светло!
Приижда с гръм и музика, облечена във бяло,
среднощната илюзия да почнем отначало - 
да сложим ясна граница на своя ден предишен,
и върху чиста страница - ден първи да напишем!
След празничните изстрели в пространствата далечни,
ще срешнем нови истини и хора по-човечни!
Тревоги ще изпитаме, ще се стремим към нови цели.... 
В нощта прииждат дните ни, като снежинки бели!“

Децата си пожелаха здраве, да бъдат щастливи с много и истински приятели,
семействата им да се радват на успехи, щастие и уют. 

~ ~ ~

„Когато най-хубавите празници потропат на твоята врата 
посрещни ги с вяра и красива усмивка,
а тяхната отплата ще е здраве, щастие и много късмет
през цялата година!“

~ ~ ~

„Честито Рождество Христово! Мирна и щастлива Нова година!
Нека новата година е красива, като пролетта, топла като лятото, благодатна, като есента и силна и непреклонна, като морето през зимата!”

Учениците с голямо вълнение споделиха своите пожелания за България – с надежда за по-добри дни, за мир и щастие в душите на нашия български
народ, за здраве и благоденствие. За по-добри и разумни политици и управници..., за да бъде и пребъде нашата родна страна!
Tържество подобаващо завърши с изпълнението на звездата на българската поп музика, Човека глас - Красимир Аврамов. Имаше малки подаръчета за децата от Дядо Коледа , както и почерпка с питка, гевречета и различни сладости.
Изпратихме страта година, време, в което правим нашата равносметка какви
стъпки оставихме в снега миналата година... С какво се обогатихме? Къде пътувахме, какво научихме? Станахме ли по-добри? Допринесохме ли с нещо за България? А за нашите приятели? За да направим нови и успешни крачки в
Новата година и да оставим следи от тях в идната...
А ние, от БУЦ „Знание“, пожелаваме на редакцията на вестника и всички българи - Бъдете живи, здрави благословени и с много благодат, радост, мир и сполука дарени! Дано 2018 е по-добра, по-умиротворена и успешна!

Ваня Димитрова,
Учител БЕЛ
БУЦ”Знание”, Арлингтон Хайтс,
502 W Euclid Ave
Специално за в. „България СЕГА“
http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/38405.html