КАЛЕЙДОСКОП

КВН в Одеса

14 декември 2017

 

VIII сезон на бесарабската лига КВН
 
Одеса, Украйна: На 24 ноември 2017 г. започна осми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Тази година в Бесарабската лига КВН ще участват пет български отбора от Украйна. Всички те ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината. И за поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.
Този сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от три игри: четвъртфинал, полуфинал и финал. На финалната игра ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.
Петър Дудуш, координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна:
„Вече осма година наред даваме възможност на българските таланти от Украйна да представят своето творчество пред публиката. КВН-ът стана традиционно и очаквано събитие. Освен вече познатите участници всяка година имаме и нови отбори, които също така се представят на ниво“.
КВНът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.
 
Максим Димитров
 
Пресцентър
на Всеукраинската обществена организация                             
"Конгрес на българите в Украйна"