КАЛЕЙДОСКОП

Книга за нещата от живота на Лили Паслиева от Чикаго

13 декември 2017

 

 
 
Децата – нашето щастие: ВЪЗПИТАНИЕТО И РАДОСТТА ОТ НЕГО

Отношението ви към детето
Трябва да виждате детето си като уникално. Ако успеете да изградите в себе си това специално отношение към детето си от най-малко, то тогава любовта ви към него ще се гради на друга основа. Основа, изпълнена с уважение, благодарност, че точно това дете е във вашия живот и че вие, без съмнение, сте най-добрата майка за него.
По този начин вие ще уважавате много детето си и ще имате нов начин на мислене по въпросите на майчинството, отглеждането и възпитаването на детето. Ще виждате, че то си има характер и разбирания, които по никакъв начин не са свързани с вас. Така вие ще се научите да виждате детето си като малко чудо и ще разбирате своята роля като човек, на когото е поверено нещо скъпоценно, което трябва да обича и подпомага в развитието му. Като цвете в градинка, което трябва да поливаме, да пазим от плевели, да браним от вредители, да наторяваме и да се грижим, но и да вярваме, че цветето ще е най-доброто, най-красивото и най-ароматното.
Не бива да се притеснявате за това, дали детето ще порасне, дали ще е умно, дали ще има таланти. Да – ще порасне, Да – ще е умно, Да – ще има таланти.
Майката не бива да третира детето си като същество, което нищо не разбира и не знае, и на което тя трябва да налага волята си непрекъснато – хранене, обличане, извънучилищни занимания, без да се съобразява с неговото желание.
Ако майката се налага за всичко, без да се съобразява с индивидуалността на детето си, тя може да пречупи характера му и детето да не може да разчита на себе си и да не вярва, че може да се справи.
Трябва да вярвате, че както гените за растеж са заложени в детето и на нас не ни се налага да се притесняваме за това, нито да го опъваме, за да порасне (както и цветето в градината си расте само единствено по волята на природните закони, а не по нашата воля), така е и с гените на талантите, заложбите и характера. Те са заложени, а родителите само трябва да насърчават правилното им развитие. Да бранят своята градинка, да се грижат добре за нея и да вярват, че от доброто семе, добрата почва, отлично избраното слънчево място ще порасне най-доброто цвете – нашето дете.
Предоставено специално за в. „България СЕГА“
ПОКАНА
На 11 ноември ,2017г. 2:30pm. Премиера на дебютната книга на Лили Паслиева "Децата – нашето щастие".
Представяне на детските книжки на Райна Недялкова-Качулкова "Лисина броилка" и "Да купиш камила".
Изложба на отличените рисунки от конкурса "Нарисувай моята приказка" - "Сто въпроса".
Заповядайте в библиотеката в Шилер Парк-Schiller Park - 4200 Old River Rd , 60176
http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/37520.html