Предстоящи Събития

МОЯТА ГАТАНКА - ЩО Е ТО?

04 декември 2017

 

Детска ТВ „Аз мога, аз знам” и  БУЦ  „Знание”,Чикаго
Със съдействието на:
Държавна Агенция на Българите в Чужбина,
 Национален дворец на децата,
Вестник „България сега”,
Еurochicago и Творци без граници
               Обявяват  четвъртото издание на конкурс
  МОЯТА  ГАТАНКА - ЩО Е ТО?
Измисли гатанка и я запиши на клип
 
Мили деца, вие обичате да творите, обичате задачките- закачки, а гатанките са точно това- да ви карат да мислите.  В този конкурс може да участвате с ваши собствени гатанки. Конкурсът е свързан с годишните времена и природата и е в 3 етапа- есен, зима,  пролет.   Могат да участват всички деца до 12 г. възраст разделени в две върастови групи:   
                                       Първа група - до 9години
 Втора група - от 9 до 12 години.
Красотата на природата ще ви вдъхнови да измислите гатанки. Опитайте! Можете! После я запишете на клип/ стелефон, фотоапарат, камера/.  Ако вече сте майстори и можете да правите монтаж - моля направете го . Това ще ви донесе допълнителни точки и ще се борите за специална награда.
Имате едно условие и то е да бъде спазена класическата форма на гатанката -Що е то?
 
Спазвайте следния ред при записа:
 
 1. Кажете първо трите си имена, на колко години сте от кой град сте, къде учите и в кой клас сте.
2. Кажете гатанката.
 
1- ви етап е ЕСЕН  
 
Краен срок на първи етап е на 21 декември 2017 година, когато настъпва астрономическата зима /слънцестоенето е в Северното полукълбо/.
 
2-ри етап ЗИМА
 
Краен срок на втори етап е 20 март 2018година, когато настъпва астрономическата пролет
 
3-ти етап ПРОЛЕТ
 
Краен срок на втори етап е 10 май 2018 годитна
 
·        Може да изпратите не повече от три гатанки, които  не са представяни в предишни издания на конкурса „Моята гатанка" и са лично ваши.
      
·        Необходима писмена информация за учасниците, когато изпращате клипчето:*лично и фамилно име * навършени години * точен адрес учебно заведение *клас*телефон и емейл за контакт.
·        Изпращане на конкурсните материали на имейл адрес: moiatagatanka@abv.bg   
·         Номинираните творби ще бъдат качени на http://azmogaazznam.com/
·        Организаторите имат правото да публикуват конкурсните творби с цел популяризиране на творбите и презентиране на конкурса.
               
 
Тези от Вас, които се справят най-добре и в трите кръга ще получат грамота, статуетка и таблет. Другите, които са номинирани в отделните кръгове ще получат сертификати.
Най -добрите клипове ще бъдат качени на сайта на "Аз мога , аз знам", където ще може зрителите да дадат своя глас и да изберат любимата си гатанка.  
 Наградените ще бъдат обявени на сайта на  ИТВ"Аз мога, аз знам", БУЦ "Знание" гр. Чикаго, САЩ, Национален дворец на децата, Държавна агенция за българите в чужбина на  1.06.2018 г.