КАЛЕЙДОСКОП

Проливни дъждове в южната ни съседка продължават с дни

20 ноември 2017

 

15 загинаха при наводнения в Гърция
 
15 души до момента са загиналите при наводнения в Гърция, съобщи БиБиСи. 10 са ранени, а още хора са в неизвестност.
Тежки дъждове предизвикаха наводнения в южната ни съседка, като най-силно са засегнати три града близо до столицата Атина - Мандра, Неа Перамос и Мегара. В трите града са затворени училищата, обявено е извънредно положение.
Дъждовете са прекъснали стария път между Атина и Коринт.
Множество автомобили са пострадали, след като са понесени от водата.
Засега няма данни за пострадали българи, но МВнР препоръчва на всички наши граждани, пътуващи или пребиваващи в Гърция, да проявяват повишено внимание, да следят новините и да се осведомяват за актуалната обстановка преди да тръгнат на път, както и да избягват засегнатите райони и да следват указанията на местните власти.
Тежките порои ще продължат до 19 ноември, смятат синоптиците. 
 
Бойко Борисов изрази съболезнованията на правителството по повод трагедията в Гърция
В телеграма до министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас премиерът Бойко Борисов изрази съболезнования от името на правителството и лично от свое име по повод трагедията, сполетяла страната в следствие на наводненията през последните дни.
„С тревога и болка приехме вестта за бедствието, връхлетяло приятелския гръцки народ и довело до човешки жертви и тежки материални щети. Изразяваме най-дълбоко съчувствие към близките на загиналите и към всички, пострадали от наводненията. Уверявам Ви, че може да разчитате на готовността на българското правителство за оказване на неотложна помощ в случай на необходимост“, посочва в телеграмата си Борисов.
От медиите
 
https://clubz.bg/60737-13_dushi_zaginaha_pri_navodneniq_v_gyrciq_snimki