КАЛЕЙДОСКОП

Български народни представители пътуват в Таврия

13 октомври 2017

 

 Родни депутати честват преселването на българите в Таврия
 
КРОСС/ Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Димитър Главчев, ще участва в Украйна в честванията на 155-тата годишнина от преселването на българите в Таврия. В състава на делегацията са заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева, председателят на Групата за приятелство България - Украйна Милен Михов, нейният заместник-председател Георги Йорданов и народният представител Ахмед Ахмедов.
Председателят на Народното събрание ще разговаря с ръководството на Мелитополската градска администрация и ще поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в село Ботево. В град Приморск Димитър Главчев и българските парламентаристи ще се срещнат с ръководството на районната администрация, районния съвет, кметове и българската диаспора.
По-късно българската парламентарна делегация ще присъства на Официално откриване на Шестия областен събор на българите от Таврия, посветен на 155-тата годишнина от преселването им. Българските парламентаристи ще се срещнат с българската общност във Всеукраинския център за българска култура в Одеса.
http://www.cross.bg/bulgarskata-tavriya-bulgarite-1555578.html