КАЛЕЙДОСКОП

В Лос Анжелис детски смях, усмивки и положителни емоции

09 октомври 2017

 

На 16 септември, за седма година, Българското училище “Св. св. Кирил и Методий” в Лос Анжелис отвори врати, обляно с детски смях, слънчеви усмивки, положителни емоции и устрем за още една вълнуваща, ползотворна и успешна учебна година.
 
Украсената класна стая посрещна развълнуваните и въодушевени деца, техните родители, баби и дядовци с надпис “Добре дошли!”
 
Директорката на училището Живка Костова поздрави любознателните ученици и всички присъстващи с първия учебен ден и им пожела да са здрави, упорити и жаждата им към знания и любовта към България никога да не угасват!
А Мария Михалева от родителския съвет почерпи всички с вкусна питка и мед за да е сладка, лека и щастлива новата учебна година.
С песничка и стихчета нашите прекрасни деца поздравиха присъстващите, а второкласниците дадоха съвети на милите първолачета.
След официалната програма и вкусната и щедра почерпка, подготвена от родителите, започнаха и учебните занятия на малките палавници, събрали се да учат езика на мама и тати, на баба и дядо.
Едно амбициозно начинание, малките наследници на българите, живеещи в града на ангелите, да се докоснат до езика и историята на древна България, пое пътя си за поредна година.
На добър час на всички ученици, учители и родители!
 
Живка Костова,
БУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Лос Анджелис
http://www.eurochicago.com/2017/09/bu-la/