ПОСТИЖЕНИЯ

Филип Киркоров и през 2017 излиза с концерти в България

25 септември 2017

 

През 2017 г.Филип Киркоров впечатлява с постиженията си. Направи 10 концерта в Кремъл за 10 дни. И както сам отбеляза „Никой друг руски артист не е правил подобно нещо”.
Веднага отваря апостроф, че само Алла Пугачова си е позволила предизвикателство от този ранг.
30 дни топ звездата пълнила залата в спортния комплекс „Олимпийски” в Москва с програмата си „Пришла и говорю”/ „Дойдох и казвам”.
Киркоров обича мюзикълите, шоуто, публиката, предизвикателствата…С тънък усет към музикалния хит, той е съпричастен и с кариерното развитие на много музикални таланти, изгряли като еврозвезди с особен блясък след представянето им на Евровизия. 
Концертите му са вълнуващи бляскави спектакли, режисирани от професионалисти от екстра класа.
Филип Киркоров  е голямата руска музикална звезда и на сцената на Madison Square Garden. Радостен е, че за 50 годишния си юбилей(2017) е получил поздравления включително и от Ънгълберт Хъмпердинг.
Роденият във Варна в семейство на арменски певец от български произход и рускиня рано се мести в СССР. Прави устремна кариера на музикалната сцена в Русия.
За България той говори много сърдечно, откровено, премерено, с мекота и без закачки.
Където и да съм, какъвто и да съм, аз не забравям корените си, спомените си на дете, които са и най илите, най-силните и най-чистите. Това ни казва Киркоров, звезда от такъв ранг” – така оцениха мислите му в отзив в интернет за негово интервю.
Звездата за руската естрада Олег Газманов полузакачливо и някак странно-сериозно на концерт направи апостроф, че Киркоров изпълнява неговата песен „Единственная моя”/”Моя единствена” без обаче да му е искал разрешение.
Закачката е незлоблива, излъчва интелект – като прехвръкнали звездни искри между две звезди. По-скоро е приятелско намигване на Газманов.
Филип Киркоров не пропуска на концерт в България да не засвидетелства голямото си уважение и благодарност към композитора Тончо Русев.
Кавърите на "Телефонна любов” на Васил Найденов и “Прегърни ме” на Ритон са голям успех за поп звездата в кариерата му на руската музикална сцена.
Киркоров говори с уважение за приятелите си в България. Сред тях са дует Ритон, Георги Христов, Андрей Баташов, Ники Кънчев, Лили Иванова, разбираме от медии.
Не можем да не сме му благодарни, че, в звездните моменти на кариерата му, той пристига тук с концерти и нови програми.
В края на септември звездата предлага 5 концерта в България. Най-новата му програма „Я”/ „Аз” е режисирана от Франко Драгоне.  Представя я на публиката в Русе, Варна, Бургас, Пловдив и София(25 септември)…
„В миналото са останали семейните отношения с гранд-дамата на руската поп сцена Алла Пугачева. ”Алла е мой близък приятел. Нашите деца си общуват, разбират се”, казва сега Киркоров.
Без съмнение, сътрудничеството и контактът с Алла Пугачова е неизличима следа в музикалното му развитие и израстване. 10 години са заедно.
Няма начин да не е особено благодарен и на композитора Тончо Русев, и на поп звездата Таркан, чиито мелодии и песни в един момент силно са го развълнували, завладяли, разтърсили и мотивирали в кариерата му.
Непредсказуем, много различен, въздействащ, Киркоров сигурно трябва да бъде оценяван по концертите, а не по тиража на дисковете.
Поп звездата вижда щастието в това „да не лежи върху лаврите”, „да вдига по-високо и по-високо летвата и никога да не се съмнява в успеха”, както сам казва в интервю.
Свързан е с европробивите на музикалния небосклон на изгряващи звезди на поп сцената като Ани Лорак или Сергей Лазарев. Класата им и изпълнителското им майсторство са оценени високо с място в топ 3 при излизането им на Евровизия...
 
Димитър Карарусинов
Дирекция „Български общности и информационна дейност”
 
 
за спектакъла "Я"/"Аз" от медиите 
Грандиозното шоу "Я" е превърнато в реалност благодарение на зашеметяващ международен екип от професионалисти: 
Режисьори: Франко Драгоне и Павел Брюно. Заедно са създали 5 проекта на Цирк Дю Солей и шоуто на Селин Дион “A New Day”.
 Тони Теста (САЩ) : Хореограф на проекта. Работил е с Майкъл Джаксън, Джанет Джаксън, Кайли Миноуг и много други супер звезди.
 Маркос Винал (Белгия): Архитект и дизайнер на проекта. Направил е множество грандиозни проекти по целия свят.
 Алан Лорти (Канада) : Художник на осветлението на проекта. Алан е режисирал осветлението на Роберт Лепаж,  Едуард Лока, Лара Фабиан и мюзикъла “Нотър Дам Де Пари”
 Иван Кассар (Франция): Музикален директор на проекта. Работил е дълги години с Лара Фабиан, Джони Холидей и други.
 България ще стане част от световното турне на Филип Киркоров с шоу “Я” през септември 2017 г.
 
Русе           17.09. 2017 г.             “Булстрад Арена”
Варна        19.09.2017 г.               Дворец на културата и спорта
Бургас       22.09.2017 г.              Летен театър
Пловдив   24.09.2017 г.              Колодрум
София        25.09.2017 г.              НДК зала 1