КАЛЕЙДОСКОП

Във Валенсия представят стихосбирка на българска поетеса

05 юли 2017

 

 
Във Валенсия се е състояла среща на сънародниците с поетесата Малинка Цветкова. От няколко години тя живее в Испания. Пред публиката била представена третата й стихосбирка „Страх”.
 
Проявата била организирана от Генералното консулство на Република България във Валенсия в сътрудничество с Асоциацията на българката „Бялата лястовица” – Валенсия.
 
Събрали се обичащи лириката и изящното слово. На срещата присъствали представители и на две други асоциации на сънародниците в региона – Асоциация за интеграция и благополучие „Балкан” –Хатива и Асоциация "Св.София" от Леванте – Торент - Валенсия.
 
Стихосбирката е издадена на три езика: български, каталунски и кастелано.
 
При откриването на проявата поетесата получила поздравления от генералния консул Цветелин Цолов. За стихосбирката свои мисли споделил Иван Драгоев, зам.-директор на Института за класически науки.
 
След официалното представяне на стихосбирката, срещата продължила с четене на стихове от нея.
 
Сънародничката напуснала България, защото любимият мъж я поканил в Ибиса. Влюбена, тя заминала за Ибиса. Влюбила се и в Ибиса. Изоставила постоянната си работа в отдел „Инвестиции” в община Ботевград.
 
Благодарна е на съдбата, защото била се  срещнала с представители на различни нации, религии и култури. Упражнявала няколкото езика, на които говори.
 
Сега говори с известно разочарование, че нищо не е същото. Ибиса не бил вече райският остров, познат от преди десет години. Задръстванията били ежедневие. Цените на квартирите нараснали драстично.
 
„Най-трудно се свиква с това, че си оставаш чужденец, колкото и добре да си интегриран в обществото”, заключава Малинка Цветкова.
Снимка: Ибиса
Използвана е информация в медии