КАЛЕЙДОСКОП

Международна конференция в Лисабон

05 юли 2017

 

Участие в международна академична конференция в Лисабонския университет - „Духът на реформите в оформянето на съвременността“
 
На 16 май 2017 год., в Лисабонския университет бе открита международна академична конференция под надслов: „Духът на реформите в оформянето на съвременността“. Конференцията е част от ежегодната програма за изследвания „Иберийската и славянските култури във взаимодействие (сравнителен анализ).
 
Конференцията  е организирана от Лисабонския университет и Международното общество за иберо-славянски проучвания.В нея участват водещи учени и експерти в областта на лузофонията и славистиката от Португалия, Испания, Бразилия, България, Полша, Русия, Украйна, Словакия, Чехия, Хърватия и др.
 
От българска страна тази година участват петима български учени – двама лектори в Лисабонския университет и трима гости от България. На откриването с поздравления и пожелания за успешна работа се обърна и посланикът на Република България в Португалия Василий Такев. Посолството в Лисабон оказа съдействие за успешното реализиране на академичния форум.
http://www.mfa.bg/embassies/portugal/events/bg/1640/84/7547/index.html
Снимка: университетът в Лисабон