КАЛЕЙДОСКОП

Литературна вечер и български филм в БКИ- Лондон

26 юни 2017

 

 
Българският културен институт в Лондон организира литературни вечери и прожекции на нови български игрални филми.
 
На 26 май в програмата е предложена на публиката литературна вечер, а на 2 юни – прожекция на българския игрален филм „Каръци”.
 
Филмът е произведение на най-новото българско кино. „Каръци” е дело на режисьора Ивайло Христов. Сценарист е отново Ивайло Христов, а оператор е Емил Христов.
 
Лентата е отличена с престижния приз „Св.Георгий” на Международния кинофестивал в Москва, както и със „Златна роза” – най-голямата награда на Фестивала за българско кино във Варна.
 
Черно-бялата лента е вълнуващ киноразказ за духовната самота и житейската безпътица на младия човек от малкия град. В него ще открием силно актьрско присъствие и интересни визуални решения.
 
Галерия „София” предлага на 26 май от 19.00 часа литературна вечер с най-новата книга на Йохан Девлетян: „Експерименти, любови, неопровержимости…разни разкази”.
 
Предложените в сборника разкази са и същите, както и в „Мъж и половина”, но и различни.  Разказите са същите, защото са талантливи и разтърсващи, но са и различни, защото разтърсват не само с реалистични, но и с фантастични истории.
 
Сборникът е експериментиран с любов. Художественият резултат е неопровержим. Специален гост: Йохан Девлетян
По информация в „БГ Бен” – Лондон