АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Кристиан Костов с Beautiful Mess – 2-о място на Евровизия

15 май 2017

 

 
 
Beautiful Mess - песента, с която Кристиан Костов представи България на тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия -  спечели в Киев 2-о място.
 
Песента бе в тройката на фаворитите още при букмейкърите (Португалия, Италия, България). Изключителното изпълнение на Крис ни накара да мечтаем.
 
Надявахме се, силно вярвахме в крайния успех, защото „светът на Евровизия е музиката”, както казва Кристиан.
 
Йоана Левиева, ръководител на екипа, създал музикалния продукт, призна в разговор, че когато е започвала да работи по този проект не е и мечтала за този успех на Крис.
 
Във всичките досегашни издания на конкурса Евровизия България има три класирания на финали. За първи път България е класирана в топ 3.
 
След 4-то място на Поли Генова на Евровизия 2016, България достига и до 2-о място на Големия финал, посочено при това и в класацията на националните журита и в тази, направена от зрителите на Евровизия.
 
Представянето в Киев е феноменален успех за Кристиан и екипа, създал музикалния продукт, за БНТ, за България.
 
Интересът към песента и към Кристиан като артист е изключително голям. Получихме оферти от едни от най-големите лейбъли за глобална сделка за това парче. Работим секип от шведи и хора, ситуирани в Испания, в Италия, в UK, в Германия, споделя за БНТ Станаслава Армутлиева.
 
„Искам светът да знае за мен и за България, може би защото сме малка държава. Сега всички знаят, че България може да спечели не само Евровизия. Когато се обединим ставаме непобедими”, каза след Евровизия пред медии 17-годишният голям талант.