АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Пето издание на кариерните форуми в Лондон и Франкфурт, 2017

07 март 2017

 

 
На 11 март в Лондон, а на 22 април във Франкфурт ще се проведат за пети път младежките кариерни форуми, организирани от сдружение “Български Кариерен Форум”.
 
Инициативите през 2017 г. се осъществяват със съдействието на Държавната агенция за българите в чужбина в рамките на дейностите, посветени на професионалната реализация в Родината на младите българи, придобили образование и опит в чужбина. Наши партньори в осъществяването на тази дейност са държавни институции и научни звена, младежки сдружения в България и български академични сдружения в държавите от Европейския съюз.
 
Публикуваме информация, изпратена от организаторите:
 
Български Кариерен Форум” е малко, но амбициозно сдружение, в основата на което е предприемаческият дух, социалната ангажираност и любов към родината на група български студенти и млади професионалисти от пет европейски държави. На прицел НПО-то е взело наболелия в последното десетилетие социален и икономически проблем за България с т. нар. “изтичане на мозъци” (braindrain). Основната цел - да отвори вратата към България на повече млади българи в чужбина. 
           
Вече пет поредни години екипът на “Български Кариерен Форум” гради несъществуващия в миналото мост между бизнеса в страната и диаспорите ни в чужбина, показвайки и на двете страни, че пътят обратно може да е и път напред. За целта сдружението реализира ежегодни кариерни борси на ключови дестинации зад граница, където топ работодатели от България привличат български студенти и млади професионалисти с опит и образование в чужбина. .
 
От 2012 г. насам във форумите участват над 80 компании и над 1600 посетители и регистрирани от над 100 университета. Пет години по-късно сдружението вече разказва десетки истории на успешни канидати, които градят бъдещето си в България.  
През 2017 г. юбилейното пето издание на форумите ще се проведе в Лондон - 11 март и Франкфурт - 22 април
 
В програмата тази година се планира обичайното за “Български Кариерен Форум” - млади и амбициозни посетители от най-добрите европейски и световни университети, както и изложители в лицето на най-търсените български работодатели. Всяка година професионалният профил на посетителите е богат - от икономисти, юристи и консултанти до физици и инженери, маркетинг специалисти, и др. Компаниите изложители пък варират от големи световни имена до утвърдени български компании с голяма история; от технологични и софтуерни гиганти до старт-ъп компании с разнообразен фокус.