КАЛЕЙДОСКОП

Българска духовност в Нидерландия

26 януари 2017

 

 
Коледен празник в Българското училище в Лайден
За десета поредна година Българското училище в Лайден “Св. Св. Кирил и Методий, посрещна Коледа с широко отворени врати за ученици, родители, баби, дядовци и приятели.
 
Из коридарите се носеше весел смях, миризма на баница и български сладкиши. Коледни песни звучаха, докато с вълнение ученици и учители се подготвяха за празничния концерт.Неуморните родители отново помагаха в този вълнуващ момент.
 
Скъпи гости на нашия празник бяха посланикът на Р.България г-нРумен Александров и консулът г-н Георги Георгиев. Председателят на Управителния съвет г-жа Мария Спирова и нашата директорка г-жа Ариета Семерджиева с топли думи приветстваха гостите и ги поканиха да се насладят на тържеството.
 
Учениците бяха подготвили много музикални изпълнения, рецитираха коледни стихове, разказаха ни за българските коледни традиции, демонстрираха укараса на коледно дръвче.  Групата за народни танци на училището “Хорце” ни изненада с Дунавско хоро!
 
Както всяка година, на Коледния базар отново бяха изложени прекрасно изработените сурвачки, картички, свещници и други сувенири, приготвени с любов от ученици и учители.
 
Към края на концерта имаше и празничен бюфет, старателно подготвен от родителите на нашите ученици.Имахме отново удоволствието да изненадаме всички присъстващи с хубави награди от Новогодишната томбола.
 
И този път големите награди бяха осигурени от нашите приятели Родина Травел и сладкарница Ди Стефано.
 
Весела Коледа и щастлива нова 2017 година от екипа на училището и нашите ученици!
 
Росица Чангалова, преподавател по Български език и литература