КАЛЕЙДОСКОП

Българска духовност в Парк Рийдж, Илинойс

25 януари 2017

 

 
 
На 17.12. 2016, малко подранил, Дядо Коледа зарадва и учениците от Българското училище „Родолюбие“ в Парк Ридж, Илиноис.
С трескаво нетърпение българските дечица го очакваха през целия ден. Сами украсиха елхата и подредиха сцената. Бяха подготвили и рецитал от стихотворения и песнички, с които да посрещнат специалния гост.
Най-малките сладурковци от детската група към училище „Родолюбие“ развълнуваха цялата присъстваща публика от майки, бащи, баби и приятели с техните стихчета и хорца. По-големите каки и батковци пък представиха традиционни коледни обичаи, а Амира и Сара върнаха всички в милите ни спомени от прекрасното детство в родината с изпълнението на песничките „Шаро и първият сняг“ и „Над смълчаните полета“.
Останал много впечатлен, беловласият Дядо Коледа не пропусна да зарадва всички послушни деца с желаните подаръци. Те пък по стар български обичай сурвакаха присъстващите гости на коледната забава, като ги орисаха с късмет и благополучие през новата 2017 година. 
Сред гостите бе и директорът на училище „Родолюбие“, Л. Паслиева, която се обърна с топли думи към публиката.
Родителите, както и учителите – Р. Стоянова, Д. Ангелова и Р. Холанди - бяха подготвили трапеза с традиционни ястия за Коледа, които да се опитат.
С най-хубави пожелания и усмивки на лицата и в сърцата се разделихме в късния следобед, отнасяйки спомен-топлина от Коледното тържество на българските ученици в „Родолюбие“.  
Райна Холанди
Учител 4 клас
БУ "Родолюбие "
1352 S Cumberland Ave , Park Ridge
(Зад Марианос)
Специално за в. „България СЕГА“
http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/32842.html