КАЛЕЙДОСКОП

Коледно тържество в Лос Анжелис

24 януари 2017

 

Коледно тържество в БУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Лос Анжелис
 
За поредна година, на мило тържество, децата от Българското училище в Ел Ей – „Св. св. Кирил и Методий“ напълниха сърцата на гостите с песни и танци, посветени на най-красивия и светъл празник Рождество Христово.
 
Най-малките сладурковци посрещнаха със стихчета и песни любимия белобрад старец. А по-големите ученици ни запознаха с народните традиции и обреди за празниците Бъдни вечер и Коледа.
 
И тази година посрещнахме с песен нашите млади коледари, които поздравиха всички гости за светлия празник. Накрая малките танцьори тропнаха ръченица и хорце. Поздрав имаше и от нашите любими Хоротропци.
 
Накрая малки и големи вложиха много старание и фантазия за да си украсят сурвачки за здраве и берекет през 2017-та година. 
 
Любим и желан Дядо Коледа успя да дойде навреме и тази година и раздаде подаръци на всички присъстващи деца, подготвени от Българо-Американска културно бразователна фондация, към която е създадено училището.
 
Генералният консул Веселин Вълчев беше скъп гост на нашето тържество.
 
Благодарим на нашите чудесни родители, които с много любов подготвиха празнична трапеза с любимите си ястия. За всеки имаше парченце от питката с паричка и баницата с късмети.
 
В пълната зала се усещаше духът на святата Коледа. Надяваме се да е докоснал сърцата на всички гости!
 
Светли и честити Коледа и Нова година Ви желаят учениците и учителите от БУ ,,Св. Св. Кирил и Методий‘‘ в Лос Анджелис.
 
Нека 2017 година да е мирна, щедра и благодатна!
 
Живка Костова,
Ръководител на БУ ,,Св. св. Кирил и Методий“, Лос Анджелис