КАЛЕЙДОСКОП

Коледно тържество в Лондон

16 януари 2017

 

Коледно тържество на малките Азбукарчета в Лондон
 
Малките Азбукарчета от Българско училище „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон посрещнаха Коледната си ваканция на 18 декември в класната си стая с работилница за картички и тържествена програма, подготвена от тях с много старание.
 
Коледната картичка, саморъчно направена, винаги е била знак за особено внимание и почит към хората, до които е адресирана. За това и най-малките ни ученици се потрудиха да направят най-чудесните картички, още повече, че тази година нашата работилница бе организирана като част от ежегодната ни благотворителна кампания за набиране на средства за децата от „Карин дом“ – Варна.
 
Включиха се и голяма група помощници – майки и татковци, братчета и сестрички, баби и дядовци… Резултатите бяха впечатляващи – наредихме такава богата палитра от идеи и цветове, реализирани с мнноооого старание и любов.
 
Кутията ни за дарения за децата от „Карин дом“ също се препълни. Благодарим Ви, скъпи приятели с големи сърца!
 
След добре свършената работа дойде време и за веселба: Азбукарчетата пяха Коледни песни, рецитираха стихове, показаха, че са готови и за коледуване, и за сурвакане. Всички видяха, че са и добри танцьори – хорото и ръченицата са им отдавна познати.
 
А Дядо Коледа дочу веселбата и се отби с препълнен чувал да види кой така хубаво пее и толкова стихове знае.
 
Зарадва децата с подаръци, а той похапна от погачата с мед и отдъхна от дългия си път.
 
Накрая всички си отчупиха от пресните погачи, извиха дълго хорце, тропнаха си още ръченица.
 
А когато си тръгваха, отнесоха със себе си чудесно настроение и широки, доволни усмивки.
 
Невяна Анастасова,
преподавател в БУ „Иван Станчов“ към Посолството в Лондон