КАЛЕЙДОСКОП

Фестивал „Български дни в Чикаго” – Есен 2016

29 ноември 2016

 

БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АКОЦИАЦИЯ – ЧИКАГО
кани всички наши сънародници на
24-та открита есенна сесия от традиционните
„БЪЛГАРСКИ ДНИ В ЧИКАГО“
Събота, 19 ноември 2016 г., от 13 до 16 ч.
БПЦ „Св. Иван Рилски – Чудотворец“
На адрес: 5944 W. Cullom ave., Chicago, IL 60634
.
ИНДИВИДУАЛНИ БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ
при следните професионалисти:
Анна Русева – медицински застраховки
адвокат София Знаймер – злополуки и имиграционно право
адвокат Цветелина Бойновска – имиграционно право
Петранка Стаматова – недвижими имоти
Валентин Георгиев – жилищни заеми
.
Представяме ви:
АННА РУСЕВА, медицински застраховки Helpico Insurance Agency, Phone: (773) 742-6626, email: anna.ruseva@gmail.com
Застрахователен агент и брокер. Притежава дългогодишен опит в областта на застрахователските услуги и финансовата сфера. Работи с индивидуални клиенти, както и с търговски организации за осигуряване на техния бъдещ финансов успех. Говори български, руски, френски и английски. Умение да представя на разбираем език сложната терминология, характерна за финансовата и застрахователната сфери.
СОФИЯ ЗНАЙМЕР, злополуки и имиграционно право Zneimer & Zneimer P.C., LAW OFFICE, Phone (773) 516-4100, www.zneimerlaw.com
Член на: Order of the Coif, Illinois Trial Lawyer’s Association, American Association for Justice, American Immigration Lawyer’s Association и American Bar Association. Практикува в областта на имиграционното право и е представлявала редица мултинационални корпорации, инвеститори, болници и организации пред Department of Homeland Security, the Department of Labor, the Department of Justice, както и the State Department. Има лиценз да практикува в Илинойс и да се явява пред U.S. District Court, Northern District of Illinois, USA; U.S. Court of Appeals for the Seventh Circuit, Illinois, USA, както и пред United States Supreme Court.
ЦВЕТЕЛИНА БОЙНОВСКА, имиграционно право  Law Offices of Tzvetelina Boynovska, P.C., 47 W. Polk St., Ste. 312, Chicago, IL 60605, Phone: 312-222-9353, email: www.LawForImmigrants.com
Повече от 19 години адвокат Цветелина Бойновска работи в областта на американското имиграционно и семейното право. Дългогодишен президент на Българо-американската асоциация. Член на Асоциацията на Американските Имиграционни Адвокати (American Immigration Lawyers Association) и Адвокатска Асоциация Чикаго (Chicago Bar Association). Професионален опит с всички видове имигрантски и неимигрантски визи, зелени карти чрез работодатели или на семейно основание, специални визи за инвеститори, учени и хора на изкуството, депортационни процедури, натурализация, бракоразводни дела и сделки с недвижими имоти. Като член на Българо-американската асоциация работи активно по запознаването на българските имигранти с американските закони чрез организирането на лекции и публикуване на статии в средствата за масова информация. Има лиценз да практикува в щата Илинойс и окръг Колумбия.
ПЕТРАНКА СТАМАТОВА, недвижими имоти Cell: (847) 293 7325, е-mail: mydreamhomeus@yahoo.com
Вицепрезидент на Българо-американската асоциация в Чикаго. Собственик на българския интернет портал www.eurochicago.com, получил наградата на Съюза на българските журналисти за Медия зад гранцица за 2015 година. Оказва професионална помощ при търговията с недвижими имоти в Чикаго от 2003 година. Консултира и помага не само при покупко-продажба и наеми на жилища, но и при ремонти, взаимооношения с жилищни асоциации, избор на училища и др. Отличава се с професионалния си почерк не само в дейността при сделките с недвижими имоти, но и с дълбоките си познания в областта на просветната и културна дейност сред деца и възрастни в българската диаспора. Организатор на различни инициативи с цел обединяване на нашата общност в Чикаго.
Всички желаещи са добре дошли. По желание можете да зададете въпросите тук или на имейл bulgarian_american@hotmail.com.
Мисията на фестивала е да представи водещи институции и личности пред българската общност в Чикаго.
Очаквайте на сесията и специалисти и от други области.

http://www.eurochicago.com/2016/11/festival-vbalgarski-dni-v-tchikago-v-esen-2016v/