КАЛЕЙДОСКОП

Българска духовност в Южна Франция

13 юли 2016

 

Асоциация „Букварче” в Манделю, Южна Франция издаде своите първи удостовериния за завършен клас на учениците от българското училище в града.
 
На 26 юни беше организиран празник на талантите. С ентусиазъм,  родолюбие и умения в него се включиха възпитаниците на школото.
 
Празникът откри триото – Марсия – 10 г., Вяра – 9 г. и Калина – 8 г. Те изненадаха  присъстващите с танц на ролери под звуците на модерната френска песен “Jour Un” на Louanе …
 
Нататък Макс– 10 г., свири на китара. Последва представянето на братята Алекс – 12 и Алан 8 г. Единият заплени с фокуси и магии, другият – с техники от карате.
 
Нежната и крехка Вяра изпя известната песен на Louane – “A venir”. Аркадий, който обича да рисува, изненада всички с новината, че негови рисунки са включени в изложба в Кан.
 
Поздравления към присъстващите  отправи талантливата цигуларка Венцислава Шойкова.Тя изпълни българска ръченица за соло цигулка от Петър Христосков.
 
Ръченицата беше сърдечен неин поздрав към малки и големи родолюбци.С него тя пожела успешна лятна ваканция на малчуганите, да използват всяка възможност да говорят, четат и пишат на български език.
 
В информация на Антония Петрова, БНУ „Иван Вазов”, Манделю, Южна Франция