КАЛЕЙДОСКОП

Български фолклор в Торонто

27 юни 2016

 

 
Тържество на българския фолклорен ансамбъл „Димитровче“
          На 18 юни 2016 г. в българската източноправославна църква „Св. Димитър“ в Брамптън се проведе тържествена гала-вечер на българския фолклорен ансамбъл „Димитровче“ с ръководител Димитър Минков.
Съставът обединява над 120 танцьори на възраст от 5 до 65 години. Те са участници в три формации – представителна, детска и за начинаещи.
Събитието, посветено на края на годишния културен календар на фолклорната формация, се превърна в своеобразен бенефис по повод предстоящото окончателно отпътуване от Канада на г-н Емил Миланов, ЗКС в ГК-Торонто.
В знак на признателност към родолюбивата дейност на г-н Миланов през последните четири години изпълнения и изказвания направиха ръководителят на „Димитровче“ Димитър Минков; хорът по българско народно пеене „От извора“ с ръководител проф. Ирина Маркова; театралната трупа „Зад Океана“ с режисьор Владимир Диков; бардът Веселин Монев; директорът на Българския фестивал на изкуствата в Канада Елица Йорданова; собственикът и изпълнителен директор на Балканто Анастасия Върбанова; генералният консул Петър Крайчев и др.
В знак на благодарност за подкрепата и сътрудничеството през годините от името на ансамбъл „Димитровче“ г-н Минков връчи на г‑н Миланов почетна грамота.
По информация на Генералното консулство на Република България в Торонто