КАЛЕЙДОСКОП

Българският дух и българският фолклор в Малага

27 април 2016

 

 
В Малага  работим, живеем, творим, поддържаме пламъка на българщината. Асоциация ''Малага-България-2010'' е създала и българско училище „Родина”, и танцов състав „Български ритми”.
 
Развиваме контакти с партньори от близо и далече. Организираме български празници. Събираме сънародници с български ритми и танци.
 
На 16.04.2016г. ни посети г-жа Елица Славчева - първи секретар и съветник по трудови и социални въпроси в Посолството на Република България в Мадрид. Запознахме я с нашите дейности.
 
При посещението си в училището тя бе съпроводена от председателя на асоциацията. Посрещната бе и от училищния ръководител г-жа Гълъбина Първанова, както и от председателя на първата българскаасоциация в Малага, г-н Матей Фотев. Г-жа Славчева влезе в няколко класа, запозна се с условията за работа и с водения учебен процес.
 
В салона на училището звучеше училищният химн в изпълнание на  развълнувани ученици. Г-жа Славчева посети и заниманията на танцовия състав „Български ритми”, който в този момент провеждаше репетиция.
 
Фолклорната ни формация успешно се представя и в Малага, и в Марбея.
 
В знак на уважение танцьорките с удоволствие изпълниха за скъпия гост няколко танца от репертоара… На състава предстоеше пътуване до Марбея, за да участва в VI-ия Международен Фолклорен Фестивал, провеждан там.
 
Информация на г-жа Петранка Костадинова, председател на Асоциация „Малага-България 2010”, Малага