КАЛЕЙДОСКОП

Холивудският режисьор Тед Кочев подготвя филм за Цар Борис III

29 март 2016

 

 
Холивудският режисьор Тед Кочев ще снима в София филм за Цар Борис ІІІ. Бащата на „Рамбо”, който е носител на множество престижни филмови награди, се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова и обсъди с нея бъдещия си проект.
 
Легендарният режисьор с български корени Тед Кочев подготвя игрален филм за спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта по времето на цар Борис ІІІ. Това съобщи самият той на среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова.
 
Срещата се проведе в рамките на София Филм Фест, по чиято покана холивудкият режисьор гостува у нас. Тед Кочев сподели, че искал да заснеме филм цар Борис ІІІ от десетилетия.
 
"Нито един български евреин не е загинал по време на Втората световна война и това е ставало благодарение на Цар Борис Трети. България е единствената държава, която тогава е увеличила еврейското си население, за разлика от всички останали.", разказа пред камерата на тв "Европа" Тед Кочев.
 
Сценарият за филма вече е готов. В момента се търси финансиране, каза още Тед Кочев.
 
Той е сред големите имена на Холивуд и добре познат като „бащата” на култовия филм „Рамбо". Носител е на „Златна мечка” в Берлин, има две номинации за „Златна палма” в Кан и една за „Оскар”.
 
Тед Кочев написа в почетната книга на София, че е възхитен от нейното развитие и красота, постигната чрез дейната работа на кмета Йорданка Фандъкова.
 
За спомен след общата среща Йорданка Фандъкова подари на големия режисьор статуетка на български орел.
 
 
http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/sofiq/holivudskiqt_rezhisjor_ted_kochev_podgotvq_igralen_film_za_car_boris_iii_/191740/