АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Премиерът Бойко Борисов се срещна с българската общност в Израел

25 февруари 2016

 

Адвокат предложи Нобел за мир за Българската църква на среща с премиера
 
Полагаме огромни усилия за справяне с битовата престъпност, заяви на среща с българската общност в Израел министър-председателят Бойко Борисов, предаде „Фокус” и покани евреите да инвестират у нас…
Адвокат Моше Алони обяви, че ще се бори за удостояване на Българската църква с Нобелова награда за мир в името на спасените от газовите камери евреи:
„Ще се обърнем към всички адвокатски колегии в света с обяснение, написано на английски език, какво е направила Българската църква и ще се обърнем и към много други организации", заяви адвокатът, цитиран от "Дарик".
„Приятелството между България и Израел и по принцип с еврейската общност датира от спасяването на българските евреи, така че ние до живот ще сме си близки и признателни и действително чест прави на Израел, че никога не го забравя. Истински благодря на тези хора, които са живи участници и припомнят историята и какво е направил народът, какво е направила църквата и ние като българи действиелно имаме основание с тези хора да сме братя и да се гордеем с това“,каза Борисов. По думите му, поколенията вече трудно си спомнят, а тогава целият народ се е вдигнал и е защитил евреите. „И ръководството на държавата, и царят, но народът е свършил голямата работа”, допълни той.
„България е уникална. Не знам дали в друга държава на един квадратен километър има четири храма”, припомни Борисов, имайки предвид действащите православен и католически храм, както и синагога и джамия в центъра на София.
"В малките населени места се инвестират пари във видео наблюдение, прави се реформа в МВР да се освободи личен състав. Към момента има хиляди полицаи по документи, но едно 6-7 хиляди не са на улицата, а са в администрацията. Затова искаме да разделим администрацията от патрулите, тези, които са на улицата и да наситим с полиция. Това е решението”, каза още премиерът Борисов. По думите му, голяма част от престъпленията се разкриват, полагат се огромни услия и превенцията срещу престъпността е по-важна.
България предлага огромни възможности, израелският бизнес може да инвестира у нас, каза министър-председателят.
„Тъй като Бъгария в момента се развива добре, правете представителства, във всяка една сфера има огромни въможности за инвестиции - в зърнопроизводството, зеленчукопроизводството, консервната промишленост, военната промишленост, телекомуникацииите и електрониката...Търсете, толкова млади и кадърни българи има със знания и езици, стъпвайте здраво на техните възможности”, призова Борисов. По думите му, евреите разбират много от финанси, от бизнес, така че могат да инвестират у нас 
http://www.clubz.bg/34997-borisov_imame_mnogo_policai_po_dokumenti_ama_edno_7_hilqdi_ne_sa_na_ulicata
малки съкращения