КАЛЕЙДОСКОП

Модерна училищна база за българските деца в Залцбург

08 февруари 2016

 

 
С началото на новата година, на 10.01.2016 г., децата от филиала на Българското училище  „Дунав“ в Залцбург се сдобиха с нови, модерно оборудвани помещения
 
Изминаха няколко месеца  – вълнуващи и изпълнени с много ентусиазъм от откриването на филиала в града на Моцарт.
Особено голям е този ентусиазъм за нашите деца там. Затрупани от уроци в австрийското училище, говорещи на чуждия език през седмицата, те очакват с голямо нетърпение неделния ден, за да се срещнат отново със своите приятелчета от българското училище и да споделят преживяното през седмицата на чист майчин език.
 
За да подобри условията на работа, ръководството на училището, най-вече с голямото усърдие на родителския актив в Залцбург в лицето на г-жа Наталия Юлджиева и г-жа Кристина Димитрова, решиха да сменят досегашните помещения с още по-добри, оборудвани по най-модерен начин.
 
Дружество „Много“, в чиято сграда ще се помещава българското училище занапред, е дом на много други сдружения и групи, предлагащи обучение по майчин език в Австрия. То се подкрепя от австрийското Министерство на образованието и много други образователни институции. В негово лице българското ни училище намери един солиден партньор, предлагащ на българчетата от Залцбург не само прекрасна материална база, но и желание за сътрудничество.
 
Освен нови помещения, децата получиха като подарък от ръководството на училището много книги и образователни игри. С това бе поставено началото на българска библиотека, от която възпитаниците на училището ще могат да се възползват абсолютно безплатно.
 
Дарина Тонкова,
училищен ръководител,
българско училище „Дунав“
 
Публикува се по:
 
http://www.eurochicago.com/2016/01/balgarskite-detsa-v-zaltsburg/